יד לחללי חיל הים - גן אלישבע, אשדוד

האנדרטה ממוקמת בגן ציבורי, גן אלישבע. מוקפת ברחבה מרוצפת תחומה בקיר נמוך, בקצה הרחבה תרנים לדגלי ישראל וסביב מדשאה. היא נבנתה בתחילת שנות השבעים לזכר המשחתת אילת, שטובעה ע"י טילים מצריים בסוף 1967, ובשנת 1973 הוחלט שהאתר יהיה אנדרטת זיכרון מרכזית לחללי חיל הים.

האנדרטה בנויה בטון חשוף בשילוב של ברזל, שיש וריצוף מגרנוליט, ומעוצבת כאונייה. אורכה 18 מטר ורוחבה 10 מטר. גשר הפיקוד שלה הוא מבנה בטון ומעליו עמוד הנראה כמגדלור.

במרכז המבנה נכתבו מילות שיר משל אביב גפן: "כשעצובים הולכים לים לכן הים מלוח".

האנדרטה בנויה במיפלסים, כדי לאפשר כניסה לתוכה וצפייה החוצה - מצידה האחד נראים הים והמגדלור, ומצידה השני נשקפים הגן הירוק והעיר, כמו הגיעה הספינה לחוף מבטחים.

הקיר הפנימי של האנדרטה עשוי בטון אפור ועליו לוחות שיש שחור, עליהם חרוטים שמות חללי חיל הים. מעל השמות הפסוק: "בים דרכך ושבילֶיך במים רבים ועקבותיך לא נודָעו" (תהילים ע"ז, כ').


(מתוך פרויקט יזכור – משהב"ט)




מפת הגעה